Drodzy Goście, od dnia 24 marca nasza restauracja pozostanie zamknięta do odwołania.
Oryginalne białe wino wytrawne w kolorze bursztynu, powstało z endemicznego szczepu MCVANE z winogron ręcznie zbieranych w wiosce Ożio (Kachetia), która słynie z odmiany tej winorośli. Wino dojrzewało 7 miesięcy w tradycyjnych gruzińskich qwewri (glinianych amforach) w Marani Elizbar 1918. Wyjątkowe wino niepoddawane ostatecznej filtracji, stworzone w warunkach w pełni organicznych. W aromacie wyczuwalny jest karmel i dojrzałe morele. Finisz: czuć nutę gorzkiej pomarańczy.
„To wino powstało z szacunku do tradycji i naszych przodków” – Davit Turkestanishvili
Endemiczny szczep winogron KHIKHVI zebraliśmy w winnicy w wiosce Ożio, gdzie winorośl uprawiana jest w sposób tradycyjny, pryskana ręcznie jedynie wapniem i miedzią. Wyróżnia się niepowtarzalnym bukietem aromatów dojrzałych brzoskwiń, akacjowegomiodu, tytoniu i palonego karmelu. Fermentacja w glinianych qwewri oraz 9 miesięcy leżakowania wraz z szypułkami i owocem wytworzyły szerokie spektrum tanin. Wino ma głęboki, koniakowy kolor. Pasuje do serów, białych mięs i ryb.
15-letnia, uprawiana ręcznie i niepryskana pestycydami winnica z Ożio dała nam w 2022 roku wyjątkowej jakości urodzaj naszego ulubionego szczepu MTSVANE. Fermentacja i 8-miesięczne dojrzewanie w glinianych qwewri stworzyło wyjątkowe wino o aromacie jesieni i suszonych żółtych owoców. Ukryta nuta wanilii i EARL-GREY’a wywołuje burzę gwałtownych emocji, a także wspomnienia ukwieconych pól, siana i chrupiącej skórki chleba z masłem… Każda czynność, od momentu zasadzenia szczepki winorośli po napełnienie aromatycznym płynem waszych kieliszków, wykonana była z niezwykłą dbałością i miłością. Dzięki temu trafiła do Państwa esencja wyjątkowej kultury i rzemiosła produkcji wina.
Zbierane ręcznie w 30-letniej winnicy w Maczchaani, endemiczne Rkatsiteli reprezentuje klasykę winiarską Kachetii. Winogrona fermentowały i dojrzewały w glinianych kwewri przez 9 miesięcy. Przez kolejne 3 znajdowały się w specjalnych szklanych 75-litrowych gąsiorach, a obecny w nich osad był zdejmowany. Wino niefiltrowane, w kolorze jesiennej słomy o wyrazistym miodowym aromacie z nutami masła, rodzynek i cedry pomarańczy. Przywołuje wspomnienia dzikiej natury i kwiatowego pola… Jest nieco lżejsze od innych tradycyjnych szczepów Kachetii. Doskonale pasuje do zimnych przystawek, serów i treściwych potraw mięsnych. Poprawia nastrój i zachęca do wznoszenia toastów.
Endemiczny szczep winogron Khikhvi zebraliśmy w winnicy w wiosce Ożio, gdzie winorośl uprawiana jest w sposób tradycyjny, pryskana ręcznie jedynie wapniem i miedzią. Wyróżnia się niepowtarzalnym bukietem aromatów dojrzałych brzoskwiń, akacjowego miodu, tytoniu i palonego karmelu. Fermentacja w glinianych kwewri oraz 9 miesięcy leżakowania wraz z szypułkami i owocem wytworzyły szerokie spektrum tanin. Wino ma głęboki, koniakowy kolor. Pasuje do serów, białych mięs i ryb.
W tej butelce znajduje się bursztynowe wino z endemicznego szczepu z regionu Kachetii, z wioski Ożio. Winnica o powierzchni 1 ha jest uprawiana przez cztery pokolenia lokalnej rodziny. Winorośle nie są pryskane pestycydami. Ręcznie zebrane z wyjątkową miłością winogrona fermentowały, a następnie przez 8 miesięcy leżakowały w kwewri. Wino wyróżnia się wyjątkowym bukietem miodu, suszonej moreli i herbaty, z delikatnym, słomkowym finiszem. Podziel się lampką tego wyjątkowego wina z piękną kobietą, a dostaniesz buziaka.
Ten unikalny szczep znaleźliśmy w regionie Kachetii, w wiosce Archilos Kalo. Wyjątkowy klimat tego regionu wyróżnia się uzdrowiskowym charakterem i dużym nasłonecznieniem, które sprzyja uprawie najlepszych winogron. Wino ma niesamowity, naturalny różowy kolor oraz aromaty dojrzałych truskawek i poziomek, czerwonego grejpfruta, wanilii, muszkatu i gorzką, korzenną nutę. Skonsumujcie to wino, patrząc na słońce i delektując się pięknem naszej natury…
Pełne, jedwabiste, o aromacie kwiatów, owoców tropikalnych, wanilii i skórki chleba. Szczepy: Rkatsiteli i Mtsvane.
Jasnozłote, o akcencie kwiatów polnych. Pochodzące z winnic Kondoli. Szczepy: Mtsvane i Kisi.
W aromacie wyczuwalny jest karmel i dojrzałe morele. Finisz: czuć nutę gorzkiej pomarańczy. Szczep: Mtsvane.
Wyróżnia się niepowtarzalnym bukietem aromatów dojrzałych brzoskwiń, akacjowego miodu, tytoniu i palonego karmelu. Szczep: Khikhvi.
Wyjątkowe wino o aromacie jesieni i suszonych żółtych owoców. Szczep: Mtsvane.
Wino niefiltrowane, w kolorze jesiennej słomy o wyrazistym miodowym aromacie z nutami masła, rodzynek i moreli. Szczep: Rkatsiteli.
Wyróżnia się niepowtarzalnym bukietem aromatów dojrzałych brzoskwiń, akacjowego miodu, tytoniu i palonego karmelu. Szczep: Khikhvi.
Wino wyróżnia się wyjątkowym bukietem miodu, suszonej moreli i herbaty, z delikatnym, słomkowym finiszem. Szczep: Kisi.
Aromaty wyważone i delikatne, w tonacji dojrzałych soczystych owoców (jabłko, gruszka, grejpfrut), pestek i suszonych kwiatów. Szczep: Tsolikauri, Rkatsiteli, Mtsvane.
Jasnosłomkowe, lekkie, oleiste, o kwiatowo-owocowym aromacie. Szczep: Tsolikauri