Drodzy Goście, od dnia 24 marca nasza restauracja pozostanie zamknięta do odwołania.
Czerwone wytrawne wino gronowe z endemicznego szczepu SAPERAVI, uprawianego w winnicach rodzi-mej wsi Kisiskhevi. Wino o barwie ciemno rubinowej i aromacie czerwonych owoców z wyraźną wiśnią i je-żyną oraz kawowymi nutami w tle. Pięknie zbudowane o zbalansowanych taninach, zrównoważonej kwasowości i subtelnym finiszu. Rok 2021 charakteryzował się długim gorącym latem, co zaowocowało powściągliwymi zbiorami – tylko 4,5 tony z hektara. Wspaniała dojrzałość wyselekcjonowanych owoców nadała piękną krągłość i szlachetność temu trunkowi. Uprawa naszych winorośli oraz cały proces winifikacji przeprowadziliśmy w niezmąconych chemią warunkach organicznych. Następnie wino tradycyjnie leżakowało w naszej winnicy przez 12 miesięcy w glinianych qwewri.
„Nasze wino dedykuję wszystkim ceniącym to, co daje nam Natura” – Davit Turkestanishvili
Duma Kachetii – SAPERAVI z wioski Shakriani – obrodziło w 2022 roku skromnym, ale wyjątkowym zbiorem winogron. Powstałe z nich wino zyskało niesamowity bukiet owoców leśnych, dojrzałej wiśni i ziemistych aromatów z nutą cygara. Leżakowanie przez 365 d ni w glinianych qwewri i dealnie zbalansowało poziom tanin i mocy. Gęsta struktura i głęboki, niepowtarzalny kolor wzbogacą każdą kolację. Najlepiej smakuje w miłym towarzystwie.
Duma Kachetii – SAPERAVI z wioski Shakriani – mikrozona Kindzmarauli. Powstałe z nich wino ma niesamowity bukiet owoców leśnych, dojrzałych jeżyn i ziemistych aromatów z nutą cygara. Leżakowanie przez 365 dni w glinianych kwewri idealnie zbalanso wało poziom tanin i mocy. Gęsta struktura i głęboki, niepowtarzalny kolor wzbogacą każdą kolację. Na jlepiej smakuje w miłym towarzystwie.
Destylat z resztek po fermentacji wina. Starożytny trunek, który od wieków Gruzini pędzą z moszczu winogron. Mocny, z charakterystycznym posmakiem rodzynek i suszonych owoców, z nutami brzoskwiń i dymu. Przyjemnie wyparowuje w podniebieniu i rozgrzewa. Najlepszy do chinkali i dań mięsnych. W Gruzji jest stosowany jako antyseptyk, jak również podawany na koniec tłustych posiłków, co wspomaga trawienie. Niech moc naszej czaczy będzie z wami!
Intensywnie czerwone, pełne, gładkie, o aromatach gorzko-czekoladowym i wiśniowym, z taninowym finiszem. Szczep: Saperavi.
Intensywnie czerwone, pełne, o wyrazistym, lekko pikantnym, owocowym aromacie. Szczep: Saperavi.
Bukiet owoców leśnych, dojrzałej wiśni i ziemistych aromatów z nutą cygara. Szczep: Saperavi.
Gęsta struktura i głęboki, niepowtarzalny kolor wzbogacą każdą kolację. Szczep: Saperavi.
Wino o barwie ciemno rubinowej i aromacie czerwonych owoców z wyraźną wiśnią i jeżyną oraz kawowymi nutami w tle. Szczep: Saperavi.
Rubinowe, dostojne, zwięzłe i zbalansowane, o leśno-ziołowej nucie. Procesy fermentacji zachodzą w glinianych amforach qwewri zakopanych pod ziemią. Szczep: Saperavi.
Wino o ładnym, nasyconym i rubinowym kolorze. Aromaty owocowe (jeżyna, wiśnia, żurawina), lekko ziemiste i ziołowe. Szczep: Alexandrouli, Saperavi, Malbec
Intensywnie wiśniowy kolor, lekkie, odświeżające,o aromacie dojrzałej wiśni. Szczep: Saperavi.